KOCAELİ / KÖRFEZ - Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri" Projesi Ocak ayı kapsamında Dîvânu Lugâti't-Türk pano tanıtımı yapıldı.

Dîvânu Lugâti't-Türk’ten seçilen kelimelerle oyun kartları hazırlanarak “Anlamını Bul” etkinliği gerçekleşti.

Dilimizde çok sık kullanılan kelimeler seçilerek deneme yazma çalışmaları yapıldı.

Ara

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ ÇALIŞMALARA BAŞLADI. İLK ADIM OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZİ, PROJE DETAYLARINA DAİR BİLGİLENDİRMEK AMACIYLA TANITICI BİR PANO HAZIRLANDI.

"SAFAHAT" ŞİİR KİTABINDAN SEÇKİLER ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILDI. DİLİMİZDE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SÖZCÜKLER TESPİT EDİLDİ VE ANLAMLARI BELİRTİLDİ. SEÇİLEN KELİMELER HAFTALIK OLARAK GÜNCELLENDİ.

"SAFAHAT" KİTABINDA YER ALAN ŞİİRLERDEN BELİRLENEN SÖZCÜKLERLE ŞİİR YAZMA ÇALIŞMASI YAPILDI.

ÇALIŞMALARIMIZ PROJE TAKVİMİNE UYGUN OLARAK DEVAM EDECEKTİR.

Ekm

KODELİ PROJESİ kapsamında ilimiz bünyesinde yapılan robot yarışmalarında okulumuz "mini sumo robot" kategorisinde "KÖRFEZ GÖKBÖRÜ" isimli mini sumo robotu ile birincilik ödülü almıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

"KÖRFEZ KAYMAKAMIMIZ KÖRFEZ MTAL'DE"

Körfez Kaymakamımız Sayın Uğur KALKAR, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sergülen KURT ile birlikte okulumuza teşrif etmişlerdir. Okul idarecileri eşliğinde bölümlerimizi ve atelyeleri ziyaret eden Sayın KALKAR bölümlerimizin üretim faaliyetleri ve projeleri ile ilgili öğretmenlerimizden bilgi aldı.

Nazik ziyaretleri için Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederiz.

Ara

Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Okulumuzun ortak olduğu 'Innovative Approach For Coding In Digital Era' isimli projemizin ilk toplantısı 5-9 Aralık 2022 tarihinde Almanya'da gerçekleştirildi. Eğitim videolarının içeriği ve hazırlama tekniği konusunda yapılan çalışmalara okulumuz 4 katılımcı ile katılmıştır. 2 yıl sürecek projenin ürünleri yeni eğitim öğretim yılına hazır hale gelecektir.

Ara

KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ŞENER SÖĞÜT OKULUMUZDA ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

Körfez Belediye Başkanı Şener SÖĞÜT, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif ÖZKAN ile birlikte "Gençlik Buluşmaları" kapsamında Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Gençlerle sohbet ortamında gerçekleştirilen buluşmada Başkan Şener SÖĞÜT, Meslek liselerinin mühendislik alanları için önemini ifade eden konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını tecrübeleri ve anılarından yola çıkarak tüm içtenliği ile cevapladı. Prof. Dr. Arif ÖZKAN ise gençlere akademik kariyerleri ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

"Türkiye'nin kaderinin gençlerin elinde olduğu" teması üzerine kurulan bu keyifli söyleşi için okulumuz ve öğrencilerimiz adına misafirlerimize teşekkür ederiz

Kas

Okulumuz 12/İ sınıfı öğrencilerinden Görkem BAŞ,  Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından liseler arasında düzenlenen "Cumhuriyet" konulu kompozisyon yarışmasında ikinciliğe layık görülmüştür.

Öğrencimize ve danışman öğretmeni Hacer ŞENOĞLU'na teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Haz

1000 Okul İyileştirme Projesi kapsamında yenilenen ve düzenlenen kampanya ile 2500 kitap kazandırılan kütüphanemize şehit öğrencilerimiz Jandarma Uzman Onbaşı Erdi DEMİRER ve Jandarma Komando Er Emre Kaan ARLI 'nın adları verildi. Aziz ruhları şad mekanları cennet olsun

Şbt

Haz